ChatGPT:n julkaisu on käynnistänyt suuren mielenkiinnon generatiivista tekoälyä kohtaan. Google ja useat muut toimijat ovat myös julkaisseet tai esitelleet omia tekoälypalveluitaan. Monet ovat jo ottaneet ChatGPT:n käyttöön oman työnsä tehostajaksi sekä yritykset käynnistelevät laajasti tekoälyn integroimiseen ja hyödyntämiseen tähtääviä hankkeita.
Huhtikuussa 2023 Italia kielsi ChatGPT:n hetkeksi vedoten palvelun tietosuojaongelmiin ja epäselvyyksiin. EU valmistelee tekoälyasetusta, jolla pyritään säätelemään tekoälyn käyttöä ja ominaisuuksia. Minkälaisia riskejä generatiivisen tekoälyn ? kuten ChatGPT:n ? käyttö tuo mukanaan? Mitkä ovat potentiaaliset tietoturvaongelmat ja uhkat, joita siihen liittyy? Miten tiedon luottamuksellisuus, eheys ja saatavuus voidaan varmistaa käytettäessä suuriin kielimalleihin perustuvaa tekoälyä? Tällä kurssilla tarkastellaan tekoälysovellusten ominaispiirteitä sekä niihin liittyviä tietoturvaongelmia ja ratkaisuja.
Kenelle: Kaikille, jotka jo hyödyntävät generatiivista tekoälyä oman työnsä tehostamisessa sekä yleisesti organisaatioille, jotka suunnittelevat integroivansa tekoälyn organisaationsa työnkulkuihin ja prosesseihin.